De ce ecovegan?

ecoveganEcovegan este compus din eco si vegan.
Eco insemna organic, bio, natural, dar si sustenabil.
Vegan provine din limba engleza si a fost inventat in 1943 de Donald Watson, care a prescurtat cuvantul vegetarian. In acea vreme s-au adaugat oua si lactate in dieta vegetariana, iar el a folosit cuvantul vegan pentru a pastra valorile initiale ale alimentatiei vegetariane.
Vegetarian este cel care nu consuma carne, dar mananca peste, lactate si/sau oua.
Vegan este cel care duce o viata cat mai naturala si nu consuma nimic de origine animala.

Un adevarat ecovegan:
- nu consuma nimic de origine animala (hrana, haine, incaltaminte, accesorii etc.) sau testat pe animale (cosmetice, detergenti etc.)
- foloseste obiecte si hrana cat mai naturale, organice, bio, sanatoase, produse cu un impact minim asupra planetei , dar si asupra altor oameni (fair-trade, comert echitabil)
- recicleaza si refoloseste pe cat posibil
- foloseste energie si mijloace de transport cat mai verzi
- include sanatatea si sportul in stilul de viata

Ecovegan este un fel de a trai in armonie cu planeta, indiferent ca este vorba de un copac, un ocean, un animal sau un om. Un ecovegan respecta in primul rand dreptul la viata al celorlalti, animale si oameni deopotriva; dreptul de a respira aer curat si a bea apa potabila, dreptul la viata sanatoasa si naturala, dreptul la munca echitabila, dreptul unui copil de a vedea culoarea verde a padurii in realitate si nu doar in poze, dreptul de a privi un cer albastru si nu o ceata de noxe…

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *